X

Ryanair cancel·la 400 vols en la pitjor vaga de la seva història

L'aerolínia assegura que el 85% dels seus vols operen amb normalitat i xifra en 67.000 els passatgers afectats per la vaga

10/08/2018

Ryanair cancel·la 400 vols en la pitjor vaga de la seva història

Els pilots de Ryanair d’Alemanya, Bèlgica, Irlanda, Suècia i Holanda han convocat la pitjor vaga de la història de la companyia. Reclamen millors salaris i millors condicions laborals.

L’aerolínia ha cancel·lat 400 vols i hi ha més de 70.000 passatgers afectats. A Espanya hi ha 82 trajectes cancel·lats i 14.000 passatgers afectats. Malgrat els inconvenients, alguns viatgers donen suport als pilots.

Ryanair assegura que el 85% dels seus vols operen amb normalitat, i xifra en 67.000 els passatgers afectats per la vaga. La companyia ha anunciat que ja ha contactat amb els clients afectats per reubicar-los o tornar-los els doblers. L’aerolínia insta els sindicats de pilots a continuar negociant en comptes de convocar vagues innecessàries.

L’aerolínia, però, ha dit que no cedirà davant les demandes que posin en risc el seu model de negoci, i ja ha anunciat que podria reduir el seu calendari de vols d’hivern per tal de frenar les reclamacions dels seus treballadors.

Des de l’1 de juny, Ryanair ha perdut en borsa 3.600 milions d’euros. Les seves accions han minvat gairebé un 20% per la davallada de beneficis. Menys guanys que l’aerolínia que dirigeix Michael O’Leary atribueix a les vagues i al preu del petroli.

A Espanya, els pilots no fan vaga perquè aposten directament per la via judicial, per reclamar que els seus contractes es regeixin per la normativa espanyola i no per la irlandesa, com passa actualment.

10/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris