X

Els municipis costaners quadrupliquen les tones de fems durant la temporada alta

En els darrers 7 anys, la recollida d'envasos ha augmentat en 7.000 tones a l'illa

12/08/2018

Els municipis costaners quadrupliquen les tones de fems durant la temporada alta

Els municipis costaners quadrupliquen les tones de fems durant la temporada alta. El Consell de Mallorca ho atribueix a l’increment de població que experimenten els nuclis turístics durant l’estiu. En els darrers 7 anys, la recollida d’envasos ha augmentat en 7.000 tones a l’illa.

A Mallorca, varen recollir-se l’any passat més de 17.000 tones d’envasos per a reciclar. És un 60% més de les que es varen recollir el 2010. Aquestes són dades del Consell de Mallorca sobre la recollida selectiva.

Segons la institució insular, aquest augment s’explica per l’increment poblacional a l’arxipèlag, però també per a l’evolució del reciclatge durant aquests darrers anys. En aquest sentit, el Consell de Mallorca fa una lectura optimista de les dades.

Amb tot, els municipis costaners quadrupliquen els seus residus a l’estiu, a causa de l’augment de visitants. Així, per exemple, a Calvià les tones de plàstics s’han incrementat aquest juny 86 tones respecte al gener. Molt diferent és el cas de sa Pobla, un municipi d’interior i amb escassa afluència turística, que registra un augment de recollida d’envasos, entre l’hivern i l’estiu, molt inferior.

Les dades generals de recollida selectiva, així mateix, indiquen que Marratxí, Inca i Llucmajor són les poblacions de Mallorca que menys reciclen. En canvi, Esporles i Valldemossa són els pobles més ecològics. El rànquing de reciclatge per municipis ja es pot consultar a la web del Consell insular.

12/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris