X

La dècada màgica de Rafel Nadal

Es compleixen 10 anys des que el manacorí va arribar al número 1 de l'ATP per primera vegada

18/08/2018

La dècada màgica de Rafel Nadal

El 10, la representació màxima de la perfecció, la xifra que evoca l’excel·lència. El 10 és l’espai que conquereixes quan ets el millor i el temps que representa que un regnat s’ha transformat en llegat etern. La dècada prodigiosa de Rafel Nadal al capdavant del planeta tennis començà un 18 d’agost de 2008. L’or de Pequín era el complement ideal a la conquesta del ceptre que matemàticament s’ha aconseguit després de guanyar Lapentti a Cincinnati

Aquella temporada va ser màgica, la de la consagració absoluta d’un tennista que va esclatar tres anys abans. 2008 ens trasllada al moment en què l’extraterreste Federer va ser més terrícola que mai i al duel memorable entre la foscor londinenca. Just a Madrid, Rafel rebia per primera vegada una copa que hauria de reconquerir. El tennista que exemplifica el concepte d’Au Fènix ha superat lesions i crisis per acabar com a número 1 els anys 2008, 2010, 2013 i 2017. En total són 185 setmanes liderant el rànquing, i això el deixa a la sisena posició històrica. Aquest curs, les altures les ha intercanviat amb Federer, però ara l’avantatge és substancial i concloure 2018 al cim és més que possible. Amb tot, el pas del temps relativitza la importància. Nadal s’aferra al ‘Carpe diem’.

La filosofia del millor tennista de la terra i també del món, que un 18 d’agost de 2008 va firmar la perfecció. La història continua.

 

18/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris