X

5 municipis de menys de 5.000 habitants rebran ajuda tècnica del Consell per redactar els seus plans urbanístics

Es prioritzarà els pobles que no disposen de cap instrument d'ordenació com Selva i Estellencs

19/08/2018

5 municipis de menys de 5.000 habitants rebran ajuda tècnica del Consell per redactar els seus plans urbanístics

Els interessats tenen 30 dies per presentar les sol·licituds. Es prioritzarà els pobles que no disposen de cap instrument d’ordenació, que avui en dia encara són 2.

Dels 53 municipis de Mallorca, 26 tenen manco de 5 mil habitants i aspiren a l’ajuda de mitjans tècnics que ofereix el Consell de Mallorca per redactar o revisar el seu pla urbanístic durant els propers 3 anys. Però només se’n beneficiaran com a màxim 5 projectes, un 19%.

Selva i Estellencs són els més necessitats. Mai no han tengut aprovades unes Normes Subsidiàries tot i haver-ho provat distintes vegades. La institució insular els atorgarà més punts en el barem de selecció i, en cas d’empat, s’adjudicarà al municipi amb menys població.

Després, hi ha el cas d’Ariany, Búger i Lloret que funcionen només amb la delimitació de sòl urbà. Una figura de planificació menor, que queda curta i provoca problemes a enginyers i arquitectes municipals a l’hora d’atorgar llicències d’obra.

El programa respon al mandat de l’article 17 de la nova Llei d’urbanisme en què s’assenyala que els consells insulars han de prestar assistència tècnica i jurídica als consistoris que no puguin exercir plenament l’acció banística per falta de personal qualificat.

19/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris