X

Dels 25 velòdroms i voltadores del segle XX, només el de Sineu continua en actiu

Sa pista de Campos, amb 7.435 metres quadrats, surt a la venda per 3 milions d'euros

19/08/2018

Dels 25 velòdroms i voltadores del segle XX, només el de Sineu continua en actiu

El velòdrom de Campos, construït el 1935, està a la venda. Demanen 3 milions d’euros pels 7.400 metres quadrats del solar que, segons l’ajuntament, són zona esportiva i no s’hi pot edificar. En canvi, la immobiliària anuncia que els terrenys són ideals per a inversors, per les altes possibilitats que presenta.

Inactiva des del 2003, ha viscut curses darrere moto del penta campió mundial Guillem Timoner, i victòries d’il·lustres ciclistes de l’època com Caldenteny, Espinós i Bordoy.

Al segle passat destacaren 3 velòdroms: el de Tirador, a Palma; el de Campos, i el d’Andreu Oliver d’Algaida. Son Moix ja és de finals dels anys 80. Arreu de l’illa, però, hi va arribar a haver 19 pistes de ciclisme: a Manacor, Llucmajor, Felanitx, Artà i Pollença.

A alguns pobles, fins i tot, més d’una… de les quals ja no queda res. La de Can Andria, a Santa Maria, serveix de magatzem municipal i, a trossos, ja s’ha desfigurat la silueta. La desaparició no va ser de cop ni per culpa només d’un factor.

La voltadora Francesc Alomar de Sineu, del 72, és l’única que continua en actiu, i s’hi celebren curses cada any. En aquests moments, construeixen un túnel per evitar que participants i públic passin per damunt la pista.

A partir de l’any 2000, a part del Palma Arena, també s’ha recuperat una pista a ses Salines i una a Manacor.

19/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris