X

Entra en vigor la reconversió monetària a Veneçuela impulsada per Maduro

L'èxode d'immigració, causat per la crisi econòmica, ja ha donat problemes a les fronteres

20/08/2018

Entra en vigor la reconversió monetària a Veneçuela impulsada per Maduro

La incertesa per la reconversió monetària a Veneçuela no atura de créixer. Entra en vigor el canvi de moneda que devalua el bolívar quasi un 96%. L’èxode d’immigració, causat per la crisi econòmica, ja ha donat problemes a les fronteres d’altres països llatinoamericans.

Més de dos milions de veneçolans han fugit del seu país a causa de la crisi. Colòmbia, Perú, Equador i Brasil són alguns dels països llatinoamericans que han rebut l’arribada massiva d’immigrants que cerquen una vida millor.

Alguns governs ja han pres mesures per aturar l’èxode demanant el passaport als veneçolans. D’altra banda, Brasil ha hagut d’enviar l’exèrcit per contenir els aldarulls registrats als campaments d’immigrants atacats per brasilers.

La reconversió monetària impulsada pel president veneçolà, no sembla ajudar la crisi econòmica, política i social del país. Nicolàs Maduro ha pres aquesta mesura que suposa un augment de fins a 35 vegades del salari mínim.

Maduro eliminarà cinc zeros de la moneda actual, el bolívar, que portarà el llinatge de ‘sobirà’. Segons el Fons Monetari Internacional, Veneçuela es troba en hiperinflació i tancarà l’any amb 1.000.000 %.

Aquests canvis han fet que tres partits opositors convoquin una aturada i una protesta nacional; i que el Parlament organitzi, també, una sessió extraordinària per debatre les conseqüències de les mesures econòmiques.

20/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris