X

Els clubs nàutics i marines de gestió indirecta s’han adaptat aquest juliol a la Llei de Ports

13 anys han necessitat els clubs nàutics de les Illes per adaptar-se

23/08/2018

Els clubs nàutics i marines de gestió indirecta s’han adaptat aquest juliol a la Llei de Ports

Nous pantalans, càmeres de seguretat o la creació de marines seques són algunes de les reformes que s’han dut a terme al club nàutic de Sa Ràpita. Unes reformes i millores que són una de les condicions indispensables per poder optar a la renovació de les concessions.

La Llei estatal de Costes de l’any 1988 es va crear per posar ordre en les diferents concessions, i el 2005 la Llei de Ports de les Illes va establir que s’havien de fer millores adequades al servei que s’ofereix i també que s’havia d’augmentar el cànon que es paga a l’Administració. 13 anys han necessitat els clubs nàutics de les Illes per adaptar-se.

Ho han fet els de gestió indirecta, és a dir, els que paguen aquest cànon a l’Administració. Des de llavors, aquests clubs i marines han invertit 87 milions d’euros en reformes i s’invertiran 37 milions més en tres anys pels darrers que s’han adaptat, com ara, el de Porto Portals, el club nàutic de Pollença i el de Santa Ponça.

A partir de la renovació de la concessió, s’amplia també el cànon que paguen anualment. Fins ara era de 125.000 euros anuals. Ara serà de 14’7 milions d’euros. Les noves concessions no caducaran fins al període 2042-2052. Aquests 29 clubs i marines gestionen 19.000 amarraments de les Illes.

23/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris