X

Un tap produït per excés d’oli a la xarxa va causar el vessament a Punta Xinxó

A Sant Josep esperen començar l'any que ve les obres que inclouen el canvi del col·lector de fecals

30/08/2018

Un tap produït per excés d’oli a la xarxa va causar el vessament a Punta Xinxó

Les arquetes del clavegueram a Punta Xinxó estan ubicades gairebé arran de la mar, de manera que quan hi ha algun problema a la xarxa de sanejament, que passa fins i tot per davall la platja, els residus fecals van a parar directament a l’aigua.

El col·lector de fecals que du aquests residus fins a la depuradora també va recorrent la costa d’aquesta zona. Al consistori asseguren que són les úniques canonades de fecals instal·lades tan a prop de la mar i recorden que aquesta infraestructura es va construir l’any 1970.

Vesins i empresaris de la zona es queixen que els episodis de vessaments i mala olor són habituals. Divendres passat es va tancar la platja al bany durant quatre dies per mor d’un nou vessament produït per un tap de greix.

A l’Ajuntament de Sant Josep esperen poder començar l’any que ve les obres per construir un passeig en aquesta zona costanera que inclou el canvi del col·lector. El pressupost total és de 20 milions d’euros i les obres es desenvoluparan en diferents fases durant cinc anys.

30/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris