X

Els responsables de la presumpta estafa immobiliària blanquejaven doblers a través d’una perruqueria de Tarragona

Cap de les promocions immobiliàries que ofertaven a Marratxí tenia llicència municipal

31/08/2018

Els responsables de la presumpta estafa immobiliària blanquejaven doblers a través d’una perruqueria de Tarragona

Els responsables de la presumpta estafa immobiliària haurien blanquejat els doblers a través d’una perruqueria de Tarragona. És el que sospiten els investigadors, que han localitzat transferències bancàries a aquest comerç. La Guàrdia Civil ja ha desmantellat la perruqueria i ha detingut el seu responsable. En total, ja són vuit els arrestats, entre ells un dels dos caps de la trama, Michele Pilato. Continua en parador desconegut l’altre presumpte responsable, Carlos García Roldán. Ja s’ha emès l’ordre de crida i cerca. Els investigadors el situen a Sud-amèrica, concretament a Colòmbia.

El darrer detingut és un arquitecte que hauria format part de l’entramat. Es calcula que haurien estafat fins a 7 milions d’euros a 200 persones. Algunes de les promocions que es venien no comptaven amb les llicències d’obra dels ajuntaments, tot i que els responsables asseguraven que sí. És el que ha passat per exemple a Marratxí.

De les promocions que s’oferien a Marratxí, cap d’elles té llicència municipal. Només una de Pòrtol en què es volien fer quatre habitatges Lujo Casa va presentar al departament d’Urbanisme del consistori un projecte bàsic. Un informe que només indica al consistori la intenció de construir.

A Pòrtol, Carlos García Roldán, va intentar comprar un altre solar però el propietari no li va vendre perquè no es va fiar del contracte que li varen presentar. Tot i això, dies després va veure com al web de Lujo Casa es promocionaven habitatges al seu solar.

A Algaida, però, sí que va obtenir llicència municipal per aquesta promoció de cinc habitatges que s’havien de construir a la Ronda de Llevant. Es va presentar un projecte valorat en més de 574.000 euros i va pagar uns 18.000 en concepte d’impost de construcció. Tot i això, a cap de les promocions s’ha posat ni una primera pedra. Els esperen poder recuperar alguna part de la seva inversió.

La presumpta estafa immobiliària de Lujo Casa ha saturat els diferents jutjats d’instrucció. Davant la gran quantitat de denúncies s’ha decidit avançar la junta de jutges a la setmana vinent per tractar d’homogeneïtzar-ne els procediments. Creuen que no és convenient que un sol jutjat dugui la instrucció d’aquesta macrocausa, ja que podria ser perjudicial per al correcte funcionament dels jutjats.

31/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris