X

El Govern crearà una comissió d’experts per avaluar el canvi d’hora a Espanya

La iniciativa no s'aprovaria fins al 2020-2021

31/08/2018

El Govern crearà una comissió d’experts per avaluar el canvi d’hora a Espanya

El canvi d’hora podria tenir els dies comptats. El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha anunciat que proposarà a la Unió Europea eliminar-lo. “La gent ho vol, així que ho farem”, deia amb referència al resultat de la consulta en la qual una majoria indiscutible, el 80% dels més de 4 milions i mig d’enquestats, volen deixar de fer ballar les manetes del rellotge.

Horari fix i d’estiu. És el que prefereix la majoria. Només Finlàndia, Holanda, Dinamarca i la República Txeca es decanten per l’horari d’hivern.

Espanya, de moment, s’ho pensa. Pedro Sánchez acaba d’anunciar que crearà una comissió d’experts per avaluar si Espanya ha de canviar de fus horari. Fa dos anys, a iniciativa de MÉS per Menorca, el Parlament de les Illes ja va aprovar una declaració institucional per eliminar el canvi d’horari.

La mesura ara no serà, però, d’aplicació immediata. Els 28 hi han de donar el vistiplau i l’Eurocambra, ratificar la decisió. Amb tot, no s’aprovaria fins al 2020-2021. Així, per tant, el proper mes d’octubre haurem de retocar l’hora una vegada més cap enrere.

31/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris