X

Els primers detinguts per la presumpta estafa immobiliària han passat a disposició judicial

La premsa de l'Amèrica Llatina ja es fa ressò de la possible fugida a Colòmbia de Carlos García Roldán

31/08/2018

Els primers detinguts per la presumpta estafa immobiliària han passat a disposició judicial

La premsa de l’Amèrica Llatina ja es fa ressò de la possible fugida a Colòmbia de Carlos García Roldán, el suposat cap de la trama. Ja s’ha emès l’ordre de crida i cerca contra ell.

Mentrestant, la investigació avança. La Guàrdia Civil ha desmantellat una perruqueria de Tarragona i n’ha detingut el responsable. Els investigadors sospiten que García Roldán blanquejava doblers a través d’aquest local.

El presumpte estafador era una cara coneguda en alguns dels municipis on comercialitzava les promocions fantasma. És el cas de Marratxí. El batle explica que el propietari d’algun solar l’havia cridat per comentar-li les males pràctiques de García Roldán.

A Algaida, sí que va obtenir llicència municipal per aquesta promoció de cinc habitatges que s’havien de construir a la Ronda de Llevant. Es va presentar un projecte valorat en més de 574.000 euros i en va pagar uns 18.000 en concepte d’Impost de Construcció. Tot i això, a cap de les promocions s’ha posat ni una primera pedra.

Aquesta presumpta estafa a unes 200  persones ha saturat els diferents jutjats d’instrucció. Davant la gran quantitat de denúncies, s’ha decidit avançar la junta de jutges a la setmana vinent per tractar d’homogeneïtzar-ne els procediments. Creuen que no és convenient que un sol jutjat dugui la instrucció d’aquesta macrocausa, ja que podria ser perjudicial per al correcte funcionament dels jutjats.

31/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris