X

Detingut un metge de l’Hospital Mateu Orfila per gravar les seves companyes als vestidors

El funcionari, especialista de la Unitat de Cures Intensives (UCI), ha estat suspès de la feina de manera temporal

05/09/2018

Detingut un metge de l’Hospital Mateu Orfila per gravar les seves companyes als vestidors

Imatge d'arxiu de l'hospital Mateu Orfila.

Un metge de l’hospital Mateu Orfila de Menorca va ser detingut el passat 27 d’agost per un presumpte delicte contra la intimitat per gravar les seves companyes canviant-se de roba als vestidors, segons ha confirmat a IB3 Notícies la Policia Nacional. El funcionari, especialista de la Unitat de Cures Intensives (UCI), de ha estat suspès de la feina de manera temporal, ha confirmat l’IB-Salut.

Una infermera va ser qui va descobrir que era gravada en el vestidor femení del centre hospitalari.

Els fets que han desencadenat la investigació i la posterior detenció de l’home es van produir fa una mica més d’una setmana, encara que aquesta pràctica es podria estar realitzant des de fa més d’un any.

La policia analitza la finalitat de les gravacions, ja que, segons assegura l’agència Efe, l’alt nivell de vida del doctor fa pensar que els vídeos s’hagin comercialitzat.

Segons les investigacions, segons Efe, el metge arribava a l’hospital Mateu Orfila abans que la resta de l’equip, instal·lava i engegava el seu dispositiu mòbil, i una vegada les seves companyes es canviaven, recollia l’aparell.

Fonts policials han indicat a Efe, que els investigadors a càrrec d’aquest cas haurien trobat al domicili del metge diferents discos durs amb material gravat del vestuari femení del centre hospitalari menorquí.

D’altra banda, la direcció de l’Àrea de Salut de Menorca, segons informa en un comunicat, va interposar una denúncia davant la comissaria de policia de Maó just en el moment en que es van tenir coneixement dels fets; “actuant amb diligència i rapidesa, fent les passes que pertoca en aquest tipus de casos”.

A més, el Servei de Salut ha obert un expedient intern i ha suspès provisionalment el metge de les seves funcions.

El cas ha estat posat en coneixement de l’advocacia de la Comunitat Autònoma, que es personarà en la causa judicial.

Pena de presó

L’article 197.1 del Codi Penal castiga l’accés il·lícit a la intimitat aliena mitjançant la utilització d’artificis tècnics d’escolta, transmissió, gravació o reproducció del so o de la imatge (càmeres, micròfons, …). És l’únic àmbit on el dret penal protegeix la imatge. Sempre ha de ser amb la finalitat de descobrir secrets i en zones privades tancades.

El que sigui declarat culpable d’un delicte de descobriment de secrets i de vulneració de la intimitat serà castigat amb penes de presó d’un a quatre anys i multa de dotze a 24 mesos.

 

05/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris