X

Europa alerta d’una nova crisi per un mercat immobiliari que no atura de créixer

El preu del metre quadrat a les Balears s'incrementa un 10% el darrer any

05/09/2018

Europa alerta d’una nova crisi per un mercat immobiliari que no atura de créixer

El Banc Central Europeu adverteix que la propera crisi a la Unió anirà vinculada al mercat immobiliari. La institució admet que té qualque preocupació al respecte. Assegura, però, que els bancs estan millor preparats que fa una dècada. A les Balears, les darreres dades, publicades aquest dimecres, confirmen que el preu de l’habitatge continua pujant de manera pronunciada.

Segons la societat de taxació TINSA, el preu del metre quadrat a les Balears ha augmentat gairebé un 10% el darrer any i se situa en 2.102 euros, bastant per sobre de la mitjana estatal.

L’informe destaca que l’increment de preus no és homogeni a tot l’Estat i que es concentra a les grans ciutats.

En aquest sentit, Palma se situa com la tercera de tot l’Estat on més s’incrementa el preu del metre quadrat, per davant de Barcelona o València.

El preu d’una hipoteca mitjana a l’arxipèlag és el segon més elevat de tot el país. Amb tot, els residents son els que més paguen cada més: 792 euros de mitjana.

També son els que més percentatge dels ingressos familiars dediquen al pagament del primer any d’hipoteca. La diferència amb la resta de comunitats és de més de cinc punts.

Aquesta situació pot empitjorar els propers mesos. El Col·legi de Registradors de les Illes ja va advertir, dimarts, a IB3 Notícies que els tipus d’interès de les hipoteques ja han començat a pujar lleugerament, i es trenca així la tendència dels darrers anys.

05/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris