X

El Congrés aprova l’exhumació de les restes de Franco

El decret llei ha sortit endavant amb 172 vots a favor, 164 abstencions i 2 vots en contra de dos diputats del PP que asseguren han estat una errada 

13/09/2018

El Congrés aprova l’exhumació de les restes de Franco

El ple del congrés ha aprovat la convalidació del decret llei del govern central que ha de permetre l’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos.

Hi han votat a favor tots els grups tret del PP i Ciutadans, que s’han abstingut perquè no considerenprioritària l’exhumació de les restes del dictador. Tots dos partits varen anunciar aquesta abstenció fa setmanes.

El resultat concret ha estat de de 172 vots a favor, 164 abstencions i 2 vots en contra,els dels diputats del PPJesús Posada i José Ignacio Llorens que, han dit, ha votat en negatiu per error.

Segons el partit hi han votat en contra per error. Els mateixos diputats ho han confirmat minuts després.

La votació ha estat celebrada pels diputats amb un llarga ovació.

La vicepresidenta, Carmen Calvo, ha estat qui ha defensat el decret llei aprovat pel govern central fa tres setmanes. Calvo ha afirmat que cal exhumar Franco perquè és una “anomalia atroç” que estigui “enterrat amb les seves víctimes”. Ha afegit també que no hi haurà”pau sense justícia” ni”sense concòrdia” mentre Franco estigui enterrat en un “mausoleu d’Estat” i en un lloc “on pot ser exaltat”.

El Partit Popular ha criticat les formes i Ciutadans ha qualificat de “cortina de fum” aquesta iniciativa legislativa. SegonsJosé Manuel Villegas, no n’hi ha prou per “tapar la incapacitat, la debilitat i laincompetència” de Pedro Sánchez.

La família Franco s’hi ha oposat frontalment a l’exhumació de les restes i ha iniciat mesures legals. Si es compleixen els terminis previstos, les restes podrien ser exhumades a finals d’any amb dubtes encara enlaire, com ara, on serien enterrades després.

 

13/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris