X

Comissió de Medi Ambient i el Consell Balear de l’Aigua donen el vistiplau al Pla Hidrològic

Els canvis volen resoldre les deficiències detectades per Europa, com la sobreexplotació dels aqüífers o la mala qualitat de l'aigua

14/09/2018

Comissió de Medi Ambient i el Consell Balear de l’Aigua donen el vistiplau al Pla Hidrològic

Amb l’aprovació de la revisió anticipada del Pla Hidrològic les Balears esquiven la sanció de la Comissió Europea, que es traduiria en la reducció de fons europeus que arriben a les Illes. Entre les deficiències detectades pels tècnics hi havia la sobreexplotació dels aqüífers i, des del 2013, la pèrdua de qualitat d’algunes masses d’aigua, sigui per clorurs o nitrats. Uns problemes que ara es corregiran, diuen, amb la millora de l’eficàcia de les xarxes de distribució o el sanejament.

Des del GOB es mostren satisfets amb el darrer text. S’ha tingut en compte, diuen, la majoria de les onze al·legacions que hi presentaren. Continuen reclamant, però, una major atenció sobre l’Albufera.

Asaja s’ha abstingut a la votació. Consideren que el dels agricultors sempre és el sector més castigat quan es proposa restringir el consum d’aigua. En els darrers anys ho han fet fins a un 80%. Diuen que ara toca mirar cap a una altra banda.

Ara s’inicia un tràmit que començarà al Consell de Govern i acabarà amb l’aprovació del Consell de Ministres. Això calculen que podria produir-se a finals de setembre o mitjans d’octubre.

14/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris