X

Els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat s’han encetat arreu de les Illes

Les iniciatives per fomentar el transport públic i que se celebren arreu d'Europa s'allarguen fins al pròxim dissabte dia 22

15/09/2018

Els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat s’han encetat arreu de les Illes

Dels dos milions i mig de desplaçaments que es fan cada dia a les Balears, més de la meitat són amb vehicle privat. Una tendència que es manté sense canvis importants en els darrers 16 anys. Per revertir aquesta tendència, la Conselleria de Mobilitat s’afegeix als actes que commemoren la Setmana de la Mobilitat a Europa, que comença demà.

Amb el lema “Combina i Mou-te“, els usuaris poden participar en el sorteig Combina el TIB. L’objectiu és animar l’usuari a explorar diferents opcions de transport per desplaçar-se d’un lloc a l’altre. Es pot començar un trajecte amb bus o tren i acabar-lo amb bicicleta.

Així poden participar en el concurs, on sumar mitjans de transport té premi. Ho poden fer des de demà fins al pròxim dissabte. Entre els regals al sorteig una bicicleta i recàrregues pel transport públic.

El trànsit de cotxes a les carreteres de Balears es calcula que ha incrementat un 42%, mentre que a Espanya s’ha reduït un 6% en els darrers deu anys. Per detectar i posar en marxa propostes per millorar la situació a curt i llarg termini es reunirà, el pròxim dijous, la Comissió per crear les línies estratègiques de mobilitat de Mallorca.

S’analitzaran les propostes del Pla Director Sectorial de Mobilitat que posa especial atenció als accessos a Palma i la detecció de problemàtiques en el transport. Aquesta comissió de feina es constitueix com a resposta als acords adoptats pel Ple del Consell Insular de Mallorca.

Les iniciatives per fomentar el transport públic i que se celebren arreu d’Europa s’allarguen fins al pròxim dissabte dia 22, quan es commemora la setmana sense cotxes. Aquí el tren, metro i autobús seran gratuïts. Aquest dia els aparcaments dissuasius del carrer Manacor, Sa Riera i Marquès de la Sénia seran gratuïts i també hi haurà incentius per viatjar en busos de l’EMT.

15/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris