X

Auba Mallorca vol incrementar la plantilla del servei de reconstrucció d’arèoles de mugró

Es tracta d'una prestació que no està a la cartera de serveis però que s'ha decidit oferir a Son Espases

16/09/2018

Auba Mallorca vol incrementar la plantilla del servei de reconstrucció d’arèoles de mugró

L’associació Auba Mallorca, de dones afectades per càncer de mama, reclama que l’IBSalut incrementi la plantilla de professionals que ofereixen la reconstrucció d’arèoles de mugró de les dones amb mastectomia. Actualment, a totes les Balears hi ha només una infermera que dona el servei a la sanitat pública.

Es tracta d’una prestació que no està a la cartera de serveis però que s’ha decidit oferir a Son Espases. Arancha Verdú fa cada setmana cinc sessions i rep pacients de tota la comunitat autònoma. La consulta d’infermeria de cirurgia plàstica de Son Espases es troba a l’espera d’un micropigmentador nou i a més estan formant altres infermeres per incrementar-ne el servei.

Jaume Espases és un tatuador especialitzat a reconstruir arèoles de mugró. Afirma que les clientes s’emocionen quan veuen els resultats de la feina. No és per qüestió estètica, sinó psicològica, perquè el mugró tatuat al pit reconstruït serveix per posar punt final al càncer. En el seu estudi, un tatuatge d’arèola de mugró costa 400 euros per pit.

16/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris