X

Segon dia d’un debat de política general intens

Contracrònica del dematí del ple al Parlament

19/09/2018

Segon dia d’un debat de política general intens

Ahir la presidenta, era la protagonista absoluta. Avui dimecres, a primera hora, ho era el líder del PP, Biel Company, que encetava la segona sessió del debat. Qui ha guanyat en el cara a cara? Tothom en té la resposta, però la bancada blava s’aferra al seu aplaudímetre per lloar el cap de files.

El senador per designació autonòmica José Ramon Bauzà ha fet avui acte de presència. Ell i Company, enfrontats des de les primàries, no s’han saludat davant les Cariàtides. El senador ha optat per estrènyer la mà de molts dirigents populars que han anat a donar suport al seu president.

És una pràctica habitual de tots els partits, anar a fer costat els seus líders. Al llarg del dia els convidats canvien de color, en funció de l’orador. Els ecosobiranistes també s’han acostat fins al Parlament a veure l’estrena de Josep Ferrà a la tribuna com a portaveu de MÉS per Mallorca. Abans del bateig, la seva coordinadora general, Bel Busquets, s’hi ha acostat per donar-li consells.

Al Parlament es fa política, però també amics. Una prova pot trobar-se amb els consellers Negueruela i Vicens que, tot i no compartir partit, sempre comenten totes les jugades.

La diputada Montse Seijas continua observant tot el joc de peu, en senyal de protesta pel lloc on li toca seure. Ella voldria estar en el costat de MÉS per Menorca on avui, lluien el llaç groc de suport als presos polítics o els polítics presos, segons qui ho miri.

Qui té clara la visió del dia és Jaume Font, que ha configurat totes les portades del dia.

19/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris