X

Ajudes per al jovent emigrat que vulgui tornar a les Balears i per a les empreses que els contractin

El Govern presenta el Pla de retorn del talent

26/09/2018

Ajudes per al jovent emigrat que vulgui tornar a les Balears i per a les empreses que els contractin

El Govern vol fomentar el retorn dels joves que hagueren de partir a fer feina a l’estranger per mor de la crisi. Destinarà més de 2 milions d’euros a un pla que pretén recuperar el talent d’uns 500 joves.

Per accedir-hi, s’ha de ser menor de 40 anys i venir amb el compromís d’estar, almanco, un any al lloc de feina que es trobi gràcies a la intermediació del Govern.

El contacte entre empreses i treballadors es fa a través del web baleares.volvemos.org, en la qual ja hi trobam avui algunes ofertes de feina. A partir d’aquí, comença el procés de selecció. I arribats a bon port, el Pla de retorn del talent preveu ajudes tant per a l’empresa que contracta com per a la persona que torna a les Illes.

 

Tres línies d’ajudes

En aquest cas, l’ajuda és de fins a 3.000 euros per poder fer front a les despeses del trasllat.

En el cas de les empreses, la subvenció arriba fins als 14.000 euros. La contractació, però, ha de ser indefinida.

També hi ha ajudes per als emprenedors, per als qui han estat fent feina a l’estranger durant almanco sis mesos i que vulguin tornar i establir-se pel seu compte amb una microempresa. Tot plegat, un impuls, asseguren els sindicats i les patronals empresarials, per recuperar el talent perdut durant els anys de la crisi.

 

Condicions per als beneficiaris

Els beneficiaris del Pla de retorn han de ser joves menors de 40 anys amb formació, ja sigui universitària, d’FP o amb certificats de professionalitat de nivell 3. A més, han d’haver nascut a les Illes, haver-hi estat empadronat els 5 anys anteriors abans de partir o haver obtingut la titulació en un centre de les Illes.

26/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris