X

El govern espanyol admet que l’anàlisi de riscos en el crim de Castelló “potser no va ser l’adequat”

El jutjat va denegar l'ordre d'allunyament que la mare de les nines assassinades va sol·licitar

26/09/2018

El govern espanyol admet que l’anàlisi de riscos en el crim de Castelló “potser no va ser l’adequat”

Emotiu minut de silenci avui dimecres dematí a l’Ajuntament de Bilbao per recordar a Magette, la jove senegalesa de 25 anys assassinada ahir dimarts presumptament per la seva parella davant les seves dues filles de 2 i 4 anys. La Policia la va trobar degollada en el seu domicili després de l’avís d’una veïna. El principal sospitós va ser detingut hores després. La comunitat africana ha estat present en el minut de silenci i ha criticat que Magette no tenia protecció malgrat haver presentat una denuncia per maltractament contra la seva parella. Experts en treball social expliquen que és molt difícil per una dona africana donar la passa de denunciar i això s’ha de valorar.

Ahir dimarts va ser una jornada tràgica pel que fa a la violència masclista. A la mort de Magette se suma l’assassinat de dues menors a Castelló per part de son pare, que després es va suïcidar. La mare, que s’havia separat del marit, havia sol·licitat una ordre d’allunyament que va ser denegada pel jutjat de la violència contra la dona per no considerar raonable la seva por.

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, ha manifestat avui que l’anàlisi final del risc en el cas de violència masclista del crim de Castelló “possiblement no va ser l’adequat”. No obstant això, Fulgencio ha demanat esperar al fet que conclogui la recerca sobre aquest cas per determinar en què s’ha “pogut fallar”.

També avui se segueix recordant la quarta víctima, una dona de 39 anys a Maracena, a Granada, assassinada presumptament per la seva antiga parella, un home de 49 anys ja detingut. En aquest cas, no hi havia denúncies prèvies.

Enguany, 36 dones han estat assassinades per violència masclista.

26/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris