X

Prohibit jugar a la pilota o anar en bicicleta per la plaça de l’Esglèsia de Santa Gertrudis

Molts pares i mares del municipi de Santa Eulària no comparteixen la normativa

27/09/2018

Prohibit jugar a la pilota o anar en bicicleta per la plaça de l’Esglèsia de Santa Gertrudis

Existeix una tendència en els darrers anys a restringir els espais on els infants poden jugar a pilota o anar en bicicleta i patinet. Es fa en nom “d’una millor convivència”, diuen els ajuntaments. Com és el cas de Santa Gertrudis, a Santa Eulària des Riu.

El Consistori va aprovar fa dos anys una ordenança de convivència que restringeix les zones on poden jugar els nens del municipi. A parròquies com Santa Gertrudis, els infants no poden jugar a pilota ni anar en bicicleta a la plaça de l’Església. Tampoc als carrers per a vianants d’aquesta localitat d’interior. Tot i disposar d’una altra plaça, aferrada a un parc infantil, perquè els infants hi juguin, molts pares i mares no entenen la normativa municipal.

El municipi eularienc està considerat ciutat amiga de la infància. L’Ajuntament creu que parròquies com Santa Gertrudis tenen espais suficients perquè la mainada es diverteixi i creu que l’ordenança té esperit de conscienciació.

D’una manera més o menys explícita, aquesta normativa és compartida per la resta de municipis d’Eivissa, que cerquen en les seves ordenances de convivència ciutadana assegurar la tranquil·litat i seguretat dels seus veïns.

27/09/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris