X

Over va cobrar part de la campanya del PP de 2003 en B, d’empreses i amb licitacions

El director de l'empresa, Daniel Mercado, ha explicat que totes les qüestions econòmiques les va tractar amb l'exconseller José María Rodríguez i l'exgerent del PP Fernando Areal

02/10/2018

Over va cobrar part de la campanya del PP de 2003 en B, d’empreses i amb licitacions

El director de l'empresa Over Màrqueting, Daniel Mercado, ahir en l'Audiència de Palma.

El director de l’empresa Over Màrqueting, Daniel Mercado, ha explicat avui dimarts al tribunal que jutja el cas Over que les seves empreses van rebre pagaments en doblers en B, mitjançant factures pagades per diverses empreses i amb treballs institucionals, per part de la campanya electoral que van fer per al PP balear de 2003 per 287.000 euros.

En la segona jornada del judici de l’anomenat cas Over, que tracta dels contractes públics amb els quals el Govern va beneficiar a aquesta empresa que havia fet treballs electorals per al PP, Mercado ha explicat al tribunal que si bé va ser l’expresident Jaume Matas qui va prendre la decisió de contractar-li per a la campanya, totes les qüestions econòmiques les va tractar amb l’exconseller d’Interior José María Rodríguez i l’exgerent del PP Fernando Areal.
 IB3 videos  José María Rodríguez, envoltat de penedits en el cas Over

“Jo vaig conversar tot allò relacionat amb els pagaments amb el senyor Areal i Rodríguez, però amb Matas mai no em va dir de pagaments en B, sí em va indicar que havia de parlar tots els temes econòmics amb Rodríguez i amb Areal”, ha detallat

Ha afegit que va rebre diners en efectiu d’Areal i també en una sola ocasió per part de Rodríguez “una sola vegada al principi de la campanya; després sempre vaig parlar amb el senyor Areal, mai més amb Rodríguez, sempre m’atenia Areal”.

Mercado ha respost al fiscal que Rodríguez sabia que una part de la campanya es pagava en doblers negres i que en part també la pagaven diferents empreses: “Jo no crec que el senyor Areal faci res sense consultar-ho amb el senyor Rodríguez”.

El fiscal li ha mostrat documentació intervinguda en una de les seves empreses en la qual figurava que van cobrar part en doblers en A però també 24.000 euros en doblers en B, i 86.000 en factures abonades per part d’empreses i que va quedar pendent un deute d’uns 187.000 euros. “Varem facturar a aquestes empreses per cobrar i recuperar-hi part, disminuir el deute que teníem amb el PP balear”, ha explicat sobre la dinàmica dels cobraments.

Sobre la concessió de licitacions públiques ha explicat: “Les vegades que vaig parlar tant amb Areal com Rodríguez per reclamar el deute de la campanya electoral era donant-nos treballs perquè en els treballs institucionals recuperéssim allò que ens devien”.

Per a l’empresari i cap d’Over Màrqueting Daniel Mercado la Fiscalia li demana 1 any i 3 mesos de presó i 4 anys i 9 mesos d’inhabilitació per prevaricació, frau i malversació, substituïbles per multes que sumen 5.400 euros.

02/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris