X

Mor una nina de 21 mesos dins un cotxe que el pare es va oblidar de deixar-la a l’escoleta

Els fets van ocórrer ahir a un barri de Madrid i el pare està ara en llibertat a l'espera de declarar davant el jutge acusat d'homicidi imprudent

04/10/2018

Mor una nina de 21 mesos dins un cotxe que el pare es va oblidar de deixar-la a l’escoleta

Imatge d'arxiu dels serveis d'emergències de Madrid.

Una nina de 21 mesos d’edat ha mort després que ahir dimecres el seu pare la va deixar oblidada en el seu cotxe quan l’havia de portar a l’escoleta. La Policía va detenir al pare a darrera hora d’ahir vespre perquè estava en estat de xoc tot i que avui dijous dematí l’han deixat en llibertat a l’espera que el jutge el citi a declarar acusat d’un homicidi imprudent.

El succés va ocórrer ahir al matí al barri madrileny d’Hortaleza, on l’home, de 43 anys, va deixar aparcat el seu cotxe, una monovolum amb els vidres tintats, el va tancar, se’n va anar a treballar i va deixar la petita dins el vehicle sense recordar-se que no l’havia deixada a l’escoleta.

Quan la mare, de 39 anys, va anar devers les 15:00 hores a recollir-la, els responsables del centre infantil li van dir que la nina no havia acudit a l’escoleta.

Va ser llavors quan la mare va trobar a la nina al cotxe que va obrir amb un altre joc de claus que tenia. De fet, quan van arribar els sanitaris del SAMUR-Protecció Civil la petita ja estava fora del cotxe i havia entrat en parada cardiorrespiratòria.

Els sanitaris van intentar reanimar-la i durant 45 minuts li van practicar les maniobres corresponents, però només van poder confirmar la defunció.

Els pares de la bebè que tenen altres tres fills majors es trobaven ahir en estat de xoc i els agents no van poder prendre-li declaració fins a darrera hora d’ahir vespre. El grup V d’Homicidis de la Brigada de Policia Judicial de Madrid s’ha fet càrrec de la investigació.

A l’agost hi va haver un tràgic cas semblant a Manacor. Una nina de 10 mesos va morir després d’estar hores tancada a l’interior del vehicle del seu padrí, qui se’n va oblidar de deixar-la al matí d’aquell dia a l’escoleta i es va quedar després al cotxe. No va ser fins a les 15.00 hores quan l’home de 56 anys es va temer de l’error i va donar la veu d’alarma.

Un metge, que just hi passava pel lloc dels fets, va poder auxiliar la nina junt amb dos treballadors d’una clínica propera però no van poder fer res per salvar-li la vida.

04/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris