X

La història d’Eivissa a través de guies de viatges

Una exposició que es podrà visitar fins el 9 de novembre a la sala Sa Nostra de Vila

04/10/2018

La història d’Eivissa a través de guies de viatges

La història de l’illa d’Eivissa es pot conèixer a través dels llibres i les guies de viatge. Una exposició a la sala Sa Nostra fa un recorregut per més de 150 anys, i mostra com veien l’illa els primers viatgers, els inicis dels turisme i la seva evolució fins a l’actualitat.

La silueta de la ciutat d’Eivissa i Dalt Vila, els illots des Vedrà i es Vedranell i les esglésies rurals de l’illa, són per aquest ordre, les imatges que més apareixen a les guies turístiques. Les més antigues daten de l’any 1851, s’anomenaven ‘guies de forasters’ i explicaven com s’estructuraven les Illes Balears. El 1909 va sortir la primera guia exclusivament d’Eivissa. Trobem algunes fetes en diferents països i crida l’atenció una de 1928, feta per la revista National Geographic.

Fins als anys 30 hi havia tres motius pels quals els viatgers anaven a Eivissa.

El canvi comença l’any 1933. Augmenta el nombre de viatgers, vénen els primers exiliats alemanys, turistes nazis, pintors i escriptors, que inicien el mite d’Eivissa. També obren els primers hotels. La guerra civil va aturar aquesta eclosió, però va continuar als anys 60. Les guies mostren els contrastos de l’illa i van evolucionant fins als darrers anys, que inclouen la vida nocturna eivissenca. Un total de 150 guies, postals i altres documents que es podran visitar a la sala Sa Nostra de Vila fins al 9 de novembre.

04/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris