X

Els carrers des Migjorn s’omplen d’obres amb l’arribada de la tardor

Els veïns accepten les millores previstes, amb un pressupost d'1,7 milions, tot i les molèsties que els hi vénen a sobre

04/10/2018

Els carrers des Migjorn s’omplen d’obres amb l’arribada de la tardor

Els ajuntaments de MEnorca han hagut d’iniciar a corre-cuita obres de millora d’infraestructures prou necessàries però que fins ara no havien pogut executar. Així que ha estat acabar els mesos centrals de la temporada i, primer a Ciutadella i es Mercadal, i aquesta setmana també a Ferreries i es Migjorn Gran, escometre aquestes actuacions.

La des Migjorn, pressupostada en 1 milió 700 mil euros, s’ha iniciat pel carrer Major i tindrà obert gairebé tot el centre del poble. Tot i així, és vista amb certa complicitat pels veïns, que accepten resignats les molèsties que els hi venen a sobre.

Les màquines no han volgut esperar més, i aquest 1 d’octubre han començat a picar l’asfalt del tram nord del carrer Major. Es fa feina contra el rellotge per tenir enllestida l’obra abans del 30 de novembre. Es tracta de substituir i millorar les infraestructures soterrades de recollida d’aigües pluvials, molt deteriorades a causa de la seva antiguitat; d’eixamplar les voreres, massa estretes… i de canviar el paviment actual per adoquins.

Els vesins semblen acceptar de bon grat les incomoditats que comporten els renous.

També estan properes a començar les obres de millora dels carrers del nucli antic, valorades en 460.000 euros, i que es finançaran, bàsicament, amb recursos propis. Les que ja han arrencat són aquestes al camp de futbol municipal, on es treballa en la coberta de les graderies. Està previst també fer un dipòsit per reutilitzar l’aigua de pluja per regar, i canviar les lluminàries. Per a més endavant, segurament ja per al 2019, es deixarà el projecte per fer accessible als vianants el tram sud del carrer fins al cap de la Vila, que finançarà de manera íntegra l’Impost del Turisme Sostenible.

04/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris