X

Inaugurada una exposició sobre emigrants rafelers dels 60 i 70

La mostra sobre una trentena de veïns del poble es titula 'Tal com érem abans. Rafelers pel món, rafelers del món'

08/10/2018

Inaugurada una exposició sobre emigrants rafelers dels 60 i 70

Dins del programa de festes de Sant Rafel, enguany hi ha una exposició molt especial. Es titula ‘Tal com érem abans. Rafelers pel món, rafelers del món’. Conta la història d’una trentena de veïns d’aquest poble eivissenc que, entre els anys 60 i 70, emigraren a la recerca d’un futur millor. Amb el pas del temps, alguns tornaren. Un equip de l’IB3 Notícies ha pogut parlar amb els seus descendents.

Al voltant dels anys vint, Pep Cardona, de Ses Casetes, va escollir Cuba. En acabar l’aventura transoceànica, però, decidí tornar al poble i formar família. Avui, el seu net descobreix la seva història.
També l’Havana va ser la destinació de Joan Cardona, de Can Pou. A na Maria, la seva filla, l’exposició l’ajuda a recordar el que li contaven quan era una nena.

La mostra també recorda Carlos José Cardona, de Can Pis, que es va fer el seu lloc a Hollywood amb les miniatures i efectes especials de Cardona Studios. Amb entrada gratuïta, ja es pot visitar, cada dissabte i diumenge, en horari de tarda, fins al pròxim 27 d’octubre.

08/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris