X

El govern espanyol fa la primera passa per declarar el Llevant de Mallorca zona catastròfica

Avui dijous s'ha acabat d'activar la maquinària perquè tots els damnificats puguin rebre les ajudes i indemnitzacions

12/10/2018

El govern espanyol fa la primera passa per declarar el Llevant de Mallorca zona catastròfica

La Casa Reial ha anunciat que els reis Felip i Letizia visitaran demà divendres la zona de Llevant afecta per la torrentada del passat dimarts. Avui dijous s’ha acabat d’activar la maquinària perquè tots els damnificats puguin rebre les ajudes i indemnitzacions.

Zona afectada greument per una emergència de protecció civil. És la nomenclatura oficial de la comunament anomenada zona catastròfica. Avui dijous el Consell de Ministres ha fet la primera passa per oficialitzar-ho divendres que ve.

Són punts que contempla la llei i que recull l’informe que el Ministeri d’Interior ha remès al Consell de Ministres. Epígrafs per concretar les ajudes necessàries i agilitar que arribi als afectats. Avui dijous s’ha reunit la Comissió Mixta de Coordinació formada per totes les institucions implicades. Les ajudes de protecció civil per part de l’Estat ja s’han activat.

Per aquest bloc d’ajuts s’ha fet la primera reunió del grup d’intervenció social d’urgència. Un grup de treballadors socials aniran casa per casa per avaluar els efectes de la torrentada. Ja són 32 els voluntaris que faran feina a corre-cuita de divendres a diumenge.

12/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris