X

220 animals morts per la torrentada seran dipositats a un espai habilitat a Son Reus

Centenars d'animals de granja i desenes de domèstics també han mort a causa de les inundacions

13/10/2018

220 animals morts per la torrentada seran dipositats a un espai habilitat a Son Reus

Una parella d'ànneres vives pel llit del torrent de ses Planes. / EFE

La torrentada al Llevant de Mallorca no només ha deixat la tràgica xifra d’almenys 12 persones mortes. Centenars d’animals de granja i desenes de domèstics també han mort a causa de les inundacions. La Fundació Natura Parc s’encarrega encara de trobar els cossos d’animals morts i els dipositen a un espai habilitat específicament al costat de la planta incineradora de Son Reus, a Palma.

El president de la fundació, Antoni Mas, ha explicat a l’agència Efe que els animals petits, com conills i gallines, són incinerats directament, però els més grans, com ovelles, cabres i cavalls, estan sent enterrats en calç viva per procedir més endavant a destruir els cadàvers pel procediment establert.

Mas, que es troba a Sant Llorenç continuant amb les tasques de recerca del nin desaparegut, ha presenciat sobre el terreny com dos empleats de Natura Parc retiraven una ovella morta inflada després de quatre dies submergida en el fang.

Des de dimarts s’han transportat a Son Reus uns 220 cadàvers de bestiar, principalment ovelles, cabres i aviram, encara que es preveu que el nombre augmenti en les properes jornades, ja que encara queden tones de restes de tot tipus en el llit i els marges del torrent de Ses Planes i en altres zones afectades per la torrentada.

Pel que fa als animals vius, Natura Parc ha portat a les seves instal·lacions uns 60, majoritàriament cans i ovelles. En el cas dels cans, són retornats als seus propietaris si tenen xip identificatiu, el mateix que el bestiar oví si està identificat amb les marques corresponents.

13/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris