X

El Govern demana professionals per reconstruir les zones afectades per les inundacions

En total s'han retirat més de 5 mil tones de residus de la zona zero. I una trentena de camions han fet, en manco de 24 hores, més de 200 viatges per transportar les restes al dipòsit de rebuig de Santa Margalida

13/10/2018

El Govern demana professionals per reconstruir les zones afectades per les inundacions

De moment, per demà, ja s’hi han apuntat 25 persones, entre electricistes, lampistes, fusters i picapedrers. L’Ajuntament de Sant Llorenç informa que ara la principal necessitat són camions cisterna i amb dipòsit per a desembossaments. També es necessitarà als pròxims dies pintors, material de pintura, des-humidificadors i panys.

Molta feina a netejar, persianes, finestres… però també cal arranjar el cablejat elèctric dels habitatges, canviar bombetes i revisar diferencials. Els electricistes estan molt demandats.

També els picapedrers i els lampistes, la majoria de les canonades estan embossades i fan falta els seus coneixements perquè l’aigua neta torni a sortir per les aixetes.

Els veïns avaluen els danys dels seus habitatges i negocis, hi ha qui ho ha perdut tot, d’altres han tingut més sort i algunes màquines dels seus tallers encara funcionen.

El conseller de Treball, Iago Negueruela, s’ha reunit amb empresaris de Sant Llorenç i els ha comunicat que el Govern obre una línia d’ajudes perquè puguin tornar a obrir els seus comerços com més aviat millor. Dilluns acabarà la ronda d’entrevistes.

Tot i que ja hi ha suficients voluntaris, la gent no ha aturat d’acostar-se al poble per ajudar, qualcú ja quedà ahir amb els veïns.

 

13/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris