X

Balears, la comunitat on es fa més esforç financer per pagar la hipoteca

Els compradors de les Illes han de destinar el 23 per cent dels seus ingressos bruts anuals al pagament del préstec

16/10/2018

Balears, la comunitat on es fa més esforç financer per pagar la hipoteca

Balears és la comunitat de l’Estat on més esforç financer s’ha de fer per pagar el primer any d’una hipoteca. Els compradors de les Illes han de destinar el 23 per cent dels seus ingressos bruts anuals al pagament del préstec. La mitjana estatal se situa en el 17 per cent i el límit d’alerta està en el 25. Així ho indiquen les darreres xifres de la societat de taxació Tinsa.

Susana de la Riva, directora de comunicació de la taxadora, explica que a l’arxipèlag “existeix un mercat immobiliari més vinculat a habitatge turístic i d’un preu més elevat que fa incrementar els valors mitjans dels immobles. A aquesta situació hem d’afegir que els salaris locals no pugen en la mateixa proporció”.

Segons Tinsa, el mercat immobiliari es recupera a les Balears i ho fa per dos motius: la millora de l’ocupació i la inversió de compradors que dediquen els habitatges a lloguer. En el conjunt de les Illes, el preu mitjà de l’habitatge s’ha incrementat un 10 per cent en els darrers dotze mesos. En el cas de Palma, un 12 per cent. Tot i això, a Ciutat, el preu mitjà encara està un 25 per cent per sota del màxim que va assolir el 2007. Aquell any, el metre quadrat costava 2.670 euros. Actualment, frega els 2.000 euros.

Pel que fa al termini mitjà de venda d’un habitatge, a les Balears se situa en els nou mesos. La mitjana estatal està en els 7,8 mesos.

16/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris