X

8 hores després, 1.600 abonats d’Alaior recuperen la llum; 36.400 llars continuen sense

Una pana elèctrica causada per un cap de fibló deixa sense llum pràcticament tot Menorca

28/10/2018

8 hores després, 1.600 abonats d’Alaior recuperen la llum; 36.400 llars continuen sense

Al vídeo, entrevista a la directora de comunicació de l'empresa a les Balears, Maria Magdalena Frau. Foto: @RedElectricaREE

Red Elèctrica d’Espanya ha mobilitzat “els recursos humans i tècnics necessaris” per reparar almenys una de les dues línies d’alta tensió danyades per la tempesta que han deixat sense llum mitja illa de Menorca, però adverteix que “les adverses circumstàncies podrien perllongar les tasques de recuperació”.

A hores d’ara, 1.600 dels 38.000 abonats que estaven sense llum des de fa 8 hores ja han recuperat a la zona d’Alaior subministrament elèctric.

La directora de comunicació de l’empresa a les Balears, Maria Magdalena Frau, ha explicat en una entrevista a IB3 Notícies que poc abans de les 10.00 hores s’ha tallat el fluid elèctric la qual cosa ha afectat A les subestacions de Ciutadella i es Mercadal, dues de les quatre de l’illa.

En un comunicat, l’empresa ha explicat que “la demanda perduda ha estat de 32 MW sobre el total de 55 MW en el moment de la pertorbació”, i que els danys els ha ocasionat un “cap de fibló” que ha entrat a l’illa des del mar per la zona oest.

El temporal ha causat danys tant a les torres com en l’estesa en dues línies: en la Dragonera-Mercadal (de 15,5 quilòmetres) han caigut dos suports i en la Dragonera-Ciutadella (de 35,7 quilòmetres) dos suports i un conducte.

La longitud d’aquestes línies, l’orografia accidentada i el tancament del transport marítim pel temporal dificulta la localització dels punts danyats i l’inici dels treballs de reparació, encara que Red Elèctrica treballa per restablir la infraestructura “el més aviat possible”.

L’empresa destaca que disposa de recanvis, torres d’emergència i cables a l’illa i que els seus operaris estan sobre el terreny completant la revisió per establir el pla de treball. “Amb la restauració d’una de les dues línies afectades es podrà restablir el servei”, ha destacat Red Elèctrica.

28/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris