X

“És impossible tenir el negoci obert sense llum, tot són pèrdues”

Fa 24 hores que part de Menorca està a les fosques i sense cobertura

29/10/2018

“És impossible tenir el negoci obert sense llum, tot són pèrdues”

Fa 24 hores que part de Menorca està a les fosques i sense cobertura. Els afectats pels talls de llum col·lapsen les benzineres. Centenars de cotxes fan cua. Els veïns compren carburant i piles per recarregar les llanternes. Moltes botigues, apotecaries, supermercats i forns no han obert perquè no els surt rendible. Ara mateix, 33.000 llars continuen sense subministrament.

El servei de Salut de Ferreries gairebé no funciona, tampoc el geriàtric. Al poble hi ha més de 4.000 persones a les fosques.

Els afectats pels talls de llum a Menorca estan col·lapsant les benzineres dels municipis afectats, on s’estan formant cues de fins a un centenar de vehicles. Els veïns compren carburant i, en molts casos, piles per recarregar les llanternes que estan utilitzant per tenir una mica de llum.

Mentrestant, la Policia Nacional ha informat, des del seu compte de Twitter de Balears, que diverses unitats s’han desplaçat aquest matí a Menorca per reforçar les patrulles de prevenció de la seguretat ciutadana, especialment a Ciutadella.

 

Per la seva banda, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern, Marc Pons, ha assenyalat que aquest matí ha arribat al port de Ciutadella el buc ‘Bahama Raja’ de Baleària, procedent de Barcelona, amb el carregament d’equipaments i grups electrògens per fer front a les dificultats de subministrament elèctric.

Endesa ha desplegat aquest dilluns un operatiu de 60 efectius a Menorca que instal·laran grups electrògens per arreglar l’avaria a la xarxa de transport de Xarxa Elèctrica d’Espanya (REE), provocada per un ‘cap de fibló’ que ha deixat sense electricitat més de 38.000 veïns.

 

Més informació:
 Arriben a Menorca les grues per arreglar les torres elèctriques
 Torna a veure l’avanç informatiu sobre la pànica elèctrica de Menorca

29/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris