X

Fogons d’espelmes, menjar de llauna i benzineres col·lapsades

Centenars de veïns fan cua a les benzineres per omplir els dipòsits de combustible, i comprar piles i llanternes per fer front a la segona nit sense llum 

29/10/2018

Fogons d’espelmes, menjar de llauna i benzineres col·lapsades

Imatges del programa 'Cinc Dies' d'IB3 Televisió.

Fa més de 24 hores que bona part de Menorca està a les fosques. Fora fa vent i plou. Fa fred i no hi ha estufes, ni cobertura. Ja s’han registrat més de 150 litres. El subministrament elèctric es va interrompre aquest diumenge a causa d’un fibló. Hi ha 33.200 llars sense llum.

Moltes botigues no han obert perquè no els surt rendible. “És impossible tenir el negoci obert sense llum, tot són pèrdues”, explica a IB3 Notícies un afectat.

Els pocs que tenen una cuineta de gas encalenteixen algunes llaunes de conserva a les fosques per dinar. Altres, improvisen fogons amb espelmes i paper de plata per encalentir un poc de cafè.

Centenars de veïns fan cua a les benzineres de l’illa. A més d’omplir els dipòsits de combustible, també compren piles i llanternes per fer front a la que podria ser la segona nit sense llum a més de la meitat de Menorca.

Les dues línies d’alta tensió Dragonera-Mercadal i Dragonera-Ciutadella han caigut i han deixat gran part de l’illa sense llum i cobertura. El cable submarí que reforçava el sistema actualment està fora de servei.

A primera hora del matí, arribaven els 14 primers generadors que Red Eléctrica ha enviat a l’illa. Amb ells s’espera mantenir en funcionament les instal·lacions prioritàries, com són els centres de salut i els geriàtrics.

El pitjor tornado que ha tocat Menorca va ser el 9 d’octubre de 1992. Els cops de vent arribaren als 300 km/hora.

 

Més informació:
 “És impossible tenir el negoci obert sense llum, tot són pèrdues”

29/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris