X

Les obres a la façana marítima de Palma començaran a principis de 2019

Tenen un pressupost d'1,6 milions d'euros i un termini d'execució de quatre mesos

02/11/2018

Les obres a la façana marítima de Palma començaran a principis de 2019

Les obres a la façana marítima de Palma començaran a principis de 2019. El Consell de Mallorca ja té en fase de licitació el seu projecte per reformar un dels principals accessos a la ciutat: l’autopista de l’aeroport. En concret, convertirà en via urbana el tram comprès entre el torrent de na Bàrbara -just passat el desviament cap a la Via de Cintura– i el carrer de Manuel Azaña. Una actuació que la institució insular pretén executar a partir de gener o febrer.

El Consell vol que deixi d’haver-hi una autopista que travessi l’entrada a Palma. Així doncs, es reduirà l’amplària dels tres carrils, es disminuirà la velocitat de la circulació i es construiran voreres més amples per obrir el polígon de Llevant cap a la mar. Les obres tenen un pressupost d’1,6 milions d’euros i el termini d’execució és de quatre mesos. En una segona fase, la mateixa actuació també es durà a terme des de Manuel Azaña fins a l’avinguda d’Antoni Maura.

Coordinació

Aquestes obres poden coincidir en el temps amb l’altre gran projecte de reforma que s’executarà al Passeig Marítim de Palma durant el 2019. L’Ajuntament i l’Autoritat Portuària -com ja han anunciat- tenen previst suprimir un carril en cada sentit des de l’Avinguda d’Argentina fins a Portopí. La intenció és convertir la zona en un bulevard verd on hi hagi manco cotxes i més espai per als vianants. Per això, el Consell de Mallorca demana coordinació entre totes les administracions implicades amb l’objectiu d’evitar les màximes molèsties possibles als conductors. 20.000 vehicles circulen diàriament pel passeig Marítim de Palma, segons l’Ajuntament.

02/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris