X

La punta de l’iceberg dels abusos sexuals a menors: 170 casos el 2017

Cada setmana se celebren, almenys, dos judicis a les Illes Balears, on un de cada quatre nins és una víctima potencial

04/11/2018

La punta de l’iceberg dels abusos sexuals a menors: 170 casos el 2017

Imatge d'arxiu. /EUROPA PRESS

Cada setmana se celebren, almenys, dos judicis per abusos sexuals a menors, a les Illes Balears. L’any 2017, es van detectar 170 casos. Per pal·liar aquesta situació, el Govern ha posat en marxa un protocol d’intervenció per detectar el maltractament i abús infantil.

Serafín Carballo, director de l’oficina dels drets del menor, apunta a IB3 Ràdio que “un de cada quatre menors pot ser víctima d’abús sexual”. “Els casos que es denuncien només són la punta de l’iceberg”, assegura.

Des de la Direcció General de Menors fan incidència que qualsevol persona, si sospita d’abús a una altra, pot notificar aquest comportament a la Unitat de Tractament de Nins Abusats. “S’han de reconèixer els fets i no s’han de tapar”, explica a IB3 Ràdio Marta Carrió, Directora General de Menors.

L’advocat Carlos Nadal, va dur el cas de l’abús sexual per part d’un capellà a una nina de 10 anys a Can Picafort, reconeix que les penes s’haurien de complir íntegrament, ja que són delictes molt greus. “La víctima d’una agressió té conseqüències psicològiques tota la vida”, explica.

En aquella ocasió, es va arribar a un acord, com en la majoria de casos. El condemnat va acceptar una pena de presó de sis anys després de reconèixer els fets. La Fiscalia en demanava 42.

En algunes ocasions, darrere abusos sexuals o violacions hi ha pornografia infantil. A través de la xarxa, d’internet, la Policia Nacional detecta material pedòfil que els condueix a destapar el perfil d’un assetjador o el d’un violador.

En molts casos, l’infern comença amb un engany. L’adult es fa passar per una altra persona i, d’aquesta manera, estableix un contacte amb l’infant, la part més vulnerable. Jorge Miguel Rodríguez, cap del grup de delictes tecnològics de la Policia Nacional apunta que els menors s’han de protegir perquè no només se n’abusa d’ells, també se’ls persegueix les 24 hores del dia a través de la xarxa. Són les víctimes, diu, de depredadors sexuals.

Amb tot, cada vegada es denuncien més casos gràcies al treball de consicienció de escoles i centres de salut.

04/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris