X

29 infants amb càncer reben assistència docent a casa

Més de 65 professionals de l'educació són voluntaris

04/11/2018

29 infants amb càncer reben assistència docent a casa

29 nins i nines amb càncer reben en aquests moments assistència docent al seu domicili a les Illes. Infants que a causa del tractament mèdic no poden anar a l’escola. De tot plegat se’n fa càrrec Aspanob, l’associació de Pares de Nins amb Càncer de les Balears, gràcies a un conveni amb la Conselleria d’Educació.

Una usuaria de l’associació, na Paula, acut dues vegades a la setmana a la seu d’Aspanob a Palma, on rep classes de reforç. Fa 4 anys, quan en tenía 11, li diagnosticaren un càncer del qual se’n sortí amb èxit, però que paralitzà durant uns mesos la seva formació acadèmica. Aspanob disposa des de fa 15 anys d’un programa de suport docent a nins i nines amb càncer.

En aquests moments,són 29 els nins i nines que reben classe al seu domicili. Són alumnes des d’infantil a batxillerat. Els ajuden més de 65 professors i professores voluntaris. Uns professionals que han d’estar compromesos i preparats emocionalment perquè no sempre hi ha finals feliços.

Na Paula va superar el càncer i fa una vida normal; això sí, aquell episodi de la seva vida la va influir a l’hora de decidir a què dedicar-se quan sigui gran. Diu que vol tornar a la gent tot el que li han donat a ella.

Ara per ara, hi ha suficients voluntaris a totes les Illes per atendre les necessitats acadèmiques de les famílies, però tota ajuda és benvinguda per a futurs casos.

04/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris