X

Condemnat a un any de presó un matrimoni per abandonar una persona de 93 anys

La dona de 93 anys va ser hospitalitzada a Son Espases amb el maluc i el colze romput

05/11/2018

Condemnat a un any de presó un matrimoni per abandonar una persona de 93 anys

Els fets es remunten a l’any 2016. Segons recull el Diario de Mallorca, un matrimoni va decidir treure la mare d’ell de la residència on vivia i dur-la a viure al seu domicili. El fill va obtenir un poder per administrar i gestionar el patrimoni de la mare, la pensió inclosa. Tot i ser conscients de les obligacions de cuidar i vetllar per la dona de 93 anys, la sentència considera provat que ambdós varen desatendre-la de manera conscient i deliberada.

No l’ajudaven a aixecar-se quan ho necessitava, no li canviaven els bolquers, ni mantenien unes mínimes condicions d’higiene i no li donaven menjar ni els nutrients adequats i necessaris, segons afirma la resolució judicial. Quan el 5 de novembre del 2016, els Bombers hagueren d’entrar a la casa trobaren la nonagenària tirada a terra amb el maluc i el colze romput a causa d’una caiguda.

Ara un jutjat de Palma els ha condemnat a un any de presó i 10 d’inhabilitació per a la guarda i tutela, tot i que no hauran d’entrar a presó si no tornen a delinquir en els pròxims quatre anys.

Els que sí que ho hauran de fer són els dos germans canaris que el 2015 deixaren morir de manera cruel, com afirma el Tribunal Suprem, la seva mare. Els experts afirmen que el maltractament es dona en situacions puntuals, tot i que s’està fent feina en la prevenció.

Avui 5 de novembre és el Dia internacional de les persones cuidadores. A les Illes Balears hi ha comptabilitzades 12.000 cuidadores de persones dependents.

05/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris