X

La llei permet al Govern exigir a Red Eléctrica més recursos per evitar una altra pana de 56 hores

El PP demana la dimissió del conseller Marc Pons, qui avança que les obres del nou cable elèctric començaran la pròxima setmana

06/11/2018

La llei permet al Govern exigir a Red Eléctrica més recursos per evitar una altra pana de 56 hores

El Govern també hauria pogut evitar que la pana de la setmana passada s’allargués 56 hores. El Pi ha denunciat avui dimarts al Parlament que l’Executiu té competències per actuar i exigir a Red Eléctrica que garanteixi el subministrament elèctric. Segons la legislació vigent, en cas que es produeixi una situació de risc per la prestació del servei o per la integritat de la xarxa elèctrica, la Comunitat Autònoma podrà emprendre les mesures necessàries. El diputat regionalista Josep Melià ha qualificat la situació d’intolerable i n’ha culpat el Govern.

En un debat marcat per una certa tensió, el conseller de Territori i Energia, Marc Pons, ha respost insistint que la competència última és de l’Estat, que s’ha negat a donar una alternativa a les reivindicacions de les Balears.

La resta de partits que no formen part de l’equip de Govern també han demanat explicacions. El PP ha demanat directament la dimissió del conseller. L’ha responsabilitzat de l’apagada i de manca de coordinació per restablir el servei.

Els partits que donen suport al pacte també han dit la seva. Des de MÉS per Menorca han criticat que s’hagin emportat els generadors que han garantit l’electricitat mentre es reparaven les línies d’alta tensió. A més, el seu portaveu, Nel Martí, ha lamentat el maltractament que pateix Menorca per part de l’Estat.

Per últim, el diputat de Podem David Martínez ha criticat la privatizació d’un servei bàsic com és l’electricitat i deixa entreveure que aquest fet pot haver provocat la manca d’interès de l’empresa per no deixar Menorca aïllada.

Amb tot, el conseller Pons ha anunciat que les obres d’instal·lació del cable elèctric submarí començaran la setmana vinent. Uns treballs, però, que s’allargaran quasi dos anys i que, per tant, no estaran acabades fins a finals del 2020.

06/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris