X

Els Estats Units jutja Trump a unes legislatives crucials

Una victòria dels demòcrates faria que Trump tingués molt complicat aplicar la seva agenda

06/11/2018

Els Estats Units jutja Trump a unes legislatives crucials

Els Estats Units voten avui la renovació de la Cambra de Representants i d’un terç del Senat i també trien 36 governadors de 50 Estats. 250 milions de nort-americans estan cridats a les urnes en uns comicis que es plantejen com un examen a la gestió de Donald Trump i que també seviran per mesurar la força dels demòcrates que no tenen un lideratge clar.

El seu nom no és a cap papereta però la majoria dels electors que han començat a votar ho han fet pensant en ell. Donald Trump se la juga en aquests comicis que marcaran el rumb dels dos anys que li queden de legislatura. El president nord-americà ho sap , i s’ha implicat directament en la campanya.

Les d’avui són eleccions per renovar la Cambra de Representants i part del Senat, però amb un gust a plebiscit sobre l’Administració Trump. A favor seu té les bones xifres de l’economia, i, en contra, els baixos índexs de popularitat i el seu discurs contra els immigrants.

Serà important el vot dels joves i dels hispans i també serà clau el de les dones. Més de 250 se presenten com a candidates.

Històricament les legislatives tenen una participació del 40% enfront del 60 de les presidencials, però en aquestes se n’espera més. A Indianàpolis o Chicago s’han fet cues de dues hores per votar de manera anticipada. La participació aquí ha estat del doble que al 2014.

En joc està que els republicans mantinguin la majoria a les dues cambres del Congrés: la de Representants i el Senat. Si, com es pronostica, perden la primera, Donald Trump ho tindrà molt difícil per tirar endavant la seva controvertida agenda.

06/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris