X

Què coneixen els londinencs de les Balears com a destinació turística?

Sobre Magaluf, molt conegut pels britànics, també hi ha critiques sobre el binomi turisme i gatera: "Crec que és molt trist sentir notícies de gent que anava massa beguda i no controla el que feia"

07/11/2018

Què coneixen els londinencs de les Balears com a destinació turística?

“He estat a Mallorca per vacances, no sé gaire. Vaig estar a un lloc de festa. El meu al·lot hi ha estat tres vegades. Només sé que és una destinació molt bonica”. Durant aquests dies de la World Travel Market a Londres, sortim als carrers de la capital britànica per saber què coneix la gent de les Illes Balears.

Alguns, per exemple, no saben situar Mallorca al mapa. D’altres saben que almenys és una illa i que té platja. I hi ha qui coneix molt més Eivissa: “Sé que és a Espanya, però no he estat allà abans. Sé que és un lloc preciós, he estat a Espanya però no sé a quina part. Crec que m’agradaria anar-hi”. Una altra al·lota respon que coneix Mallorca, concretament Magaluf: “És un lloc de molta festa”. I sobre aquesta zona turística, molt coneguda pels britànics, també hi ha crítiques sobre el binomi turisme i gatera: “Crec que és molt trist sentir notícies de gent que anava massa beguda i no controla el que feia”, assegura una al·lota. “Sí, la gent va de vacances allà. Nosaltres no hi hem anat mai. Jo no voldria anar a Magaluf, crec que té una mala reputació. Preferesc la cultura”, afirma una altra jove.

Quan es demana sobre el balcòning, la cosa canvia. Alguns no saben què és i se sorprenen d’aquest fenomen. Però d’altres tenen present la notícia: “Nosaltres veiem temes del balcòning, sabem que hi ha alcohol al darrere. És gent que no controla el que fa de tan begut que va”.

A la mateixa World Travel Market quan es demana als periodistes o bloguers de viatges expliquen quina informació de promoció turística de Mallorca arriba al Regne Unit. “És molt més que una destinació només de festa. Vaig quedar sorprès de veure que podia anar arreu de l’illa, que hi havia bons llocs per evadir-se. La nova taxa? Crec que la gent, si entén els beneficis, pot ser positiva”, explica Scott Tisson que escriu al seu blog Intrepit Scape. Encara, però, queden reptes, segons expliquen, per canviar el posicionament de Mallorca al mercat turístic anglès.

07/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris