X

Iñaki viu al carrer: “Amb 400 euros de pensió no puc aconseguir habitatge a Eivissa”

Càritas denuncia l'augment de la pobresa a l'illa

07/11/2018

Iñaki viu al carrer: “Amb 400 euros de pensió no puc aconseguir habitatge a Eivissa”

Càritas denuncia que cada vegada hi ha més gent que dorm al carrer a Eivissa. Enguany ja han atès 1.600 persones, un centenar més que en tot l’any passat. Davant el retard que pateix el centre de baixa exigència del Gorg per als sensesostre, l’Ajuntament d’Eivissa i Càritas han optat per instal·lar uns mòduls prefabricats que podrien estar en funcionament l’any que ve.

Els sensesostre asseguren que cada vegada són més. Iñaki viu al carrer des de fa dos anys. Treballava en un restaurant, però es va posar malalt i cobra una petita pensió de 400 euros que no li dona per viure. Càritas alerta que les desigualtats cada vegada són més fortes. Molts viuen al carrer o en infrahabitatges, però també hi ha gent amb feina i casa que no té per menjar o pagar la calefacció.

L’Ajuntament d’Eivissa té previst construir el nou alberg per a persones amb un perfil sense addiccions a l’antic edifici de la Policia Local que ara s’haurà d’enderrocar. Les obres podrien començar dins uns mesos i costaran 1,4 milions.

D’altra banda, el centre de baixa exigència per als sensesostre que s’ha de construir en un solar del Gorg no estarà llest fins d’aquí a quatre anys. Des de l’Ajuntament reconeixen que la situació és greu i per això hi construiran una estructura prefabricada provisional. Aquests mòduls prefabricats, que també tindran dutxes i bugaderia, estaran llestos el 2019.

07/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris