X

Trump amenaça els demòcrates: “No jugueu al joc d’investigar-me”

El Fiscal General dels Estats Units, Jeff Sessions, ha anunciat la seva dimissió a petició del president

07/11/2018

Trump amenaça els demòcrates: “No jugueu al joc d’investigar-me”

Aquest dimecres és dia de fer balanç de les eleccions legislatives, en què han participat gairebé la meitat dels nord-americans. Els republicans conserven la majoria al Senat, mentre que la Cambra de Representants canvia de color i passa a mans dels demòcrates.

Aquestes eleccions legislatives han estat marcades per la diversitat en les noves incorporacions demòcrates: a Michigan i Minnesota, per primer pic dos musulmans, i per Colorado, el primer governador obertament gai. A més, mai tantes dones s’havien presentat al Congrés.

Després de 8 anys de majoria republicana, els demòcrates han recuperat el control de la Cambra de representants. D’aquesta manera, Donald Trump té menys marge de maniobra. Ho tendrà més difícil per aprovar lleis i, a més, podrà ser investigat. Els demòcrates li podran exigir les seves declaracions fiscals i també podran indagar en la trama russa. Trump ja els ha advertit que no juguin al joc d’investigar-lo. Que els republicans tenen el poder a la cambra alta.

Durant la seva compareixença per valorar les eleccions, Trump també ha anunciat que Mike Pence l’acompanyarà en la carrera electoral del 2020.

07/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris