X

Detingut un expert tirador que planejava atemptar contra Pedro Sánchez

Cercava venjança per la intenció del govern espanyol d'exhumar les restes de Franco

08/11/2018

Detingut un expert tirador que planejava atemptar contra Pedro Sánchez

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Terrassa, a Barcelona, a un vigilant de seguretat, expert tirador que tenia un arsenal d’armes al seu domicili, després d’anunciar en un xat de WhatsApp la seva intenció de matar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en venjança per la decisió d’exhumar les restes de Franco.

Els Mossos han confirmat avui a través de Twitter la detenció d’aquesta persona que “pretenia matar” al president i que es va intervenir “un arsenal d’armes a casa” de l’arrestat. Fonts del Ministeri de l’Interior han informat a l’agència Efe que el tirador ja es troba a la presó.

Segons informa avui el diari digital Público, la detenció es va produir fa unes setmanes i el vigilant, Manuel M.S., de 63 anys i amb un historial de problemes psicològics, va ingressar a la presó acusat d’una “proposició d’homicidi d’autoritat”, amb “tinença il·lícita” d’un “dipòsit d’armes”, per ordre del Jutjat d’Instrucció número 3 de Terrassa. El detingut és un expert tirador, el millor del club de tir olímpic del Vallés, en el qual practicava i competia des de feia molts anys, i era capaç de modificar i construir armes curtes o llargues, segons Público.

Manuel M. es va indignar quan el govern espanyol va comunicar la seva intenció d’exhumar del Valle de los Caídos les restes de Francisco Franco, al que el vigilant admirava, i va començar a cercar còmplices per acabar amb aquest “roig de merda”, en referència a Sánchez, en un reduït grup de WhatsApp.

Va ser una usuària del xat la que va donar la veu d’alarma sobre les intencions de Manuel M. quan va passar dels insults i amenaces contra el líder del PSOE a sol·licitar suport logístic per cometre un atemptat contra Pedro Sánchez, aprofitant la seva perícia com a franctirador i el seu arsenal.

Els Mossos van sol·licitar una ordre d’entrada i registre del domicili de Manuel M., on el passat 19 de setembre van trobar 16 armes de foc curtes i llargues, inclòs un fusell d’assalt militar Cetme, un subfusell metrallador txecoslovac Skorpion vz. 61 i quatre rifles d’alta precisió, capaces d’encertar un blanc fins a a 1.500 metres de distància. A més, en el seu cotxe portava dues pistoles, una d’elles modificada i il·legal.

El detingut freqüentava ambients ultradretans, però mai havia participat en actes violents, per la qual cosa no tenia antecedents policials i no estava controlat per les forces de seguretat.

08/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris