X

Tres directors balears opten als Premis Gaudí

Hi opten Daniel Monzón, la parella formada per Marcos Cabotà i Joan Bover; i dues pel·lícules rodades a Menorca i Formentera

08/11/2018

Tres directors balears opten als Premis Gaudí

La setmana passada coneixien que estan preseleccionats als Goya… i aquesta, que també opten als Gaudí. Amb ‘Kyoko’, Joan Bover i Marcos Cabotà aspiren a col·locar dos nous guardons a les vitrines de l’èxit. El curmetratge il·lustra un episodi poc convencional de la Mallorca dels anys 70: la detenció de John Lennon i Yoko Ono pel segrest de la seva filla Kyoko, a Manacor.
El palmesà Daniel Monzón continua obrint-se camí amb ‘Yucatán’, un creuer de luxe amb passatgers de la talla de Luis Tosar. És la segona comèdia del cineasta, que aviat farà 10 anys que guanyà el Goya al millor director.
‘La vida lliure’ es va rodar a la costa nord de Ciutadella en només 3 setmanes. El paisatge hivernal de Menorca aporta el caràcter intimista que necessitava el català Marc Recha, director del film, que ja ha guanyat el premi San Sebastian-Gipuzkoa Film Commission a la darrera edició del festival de Sant Sebastià.
I ‘Formentera Lady’ és l’òpera prima de Pau Durà. José Sacristán interpreta un músic hippie a la Formentera dels 70. Juntament amb ‘Kyoko’ i ‘La vida lliure’, la pel·lícula de Durà ha estat coproduïda per IB3. L’onze de desembre es coneixeran les nominacions definitives als Gaudí, que s’entregaran el pròxim 27 de gener a Barcelona.

08/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris