X

El banc no pagarà l’impost de les hipoteques a l’Estat o l’esglèsia, els quals abans tampoc pagaven

A partir de dissabte, els bancs han de pagar l'impost d'Actes Jurídics Documentats

09/11/2018

El banc no pagarà l’impost de les hipoteques a l’Estat o l’esglèsia, els quals abans tampoc pagaven

Tal com estava previst, el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica avui divendres el Reial Decret que determina que la banca pagarà, a partir de demà dissabte, l’impost d’Actes Jurídics Documentats en els préstecs amb garantia hipotecària.

El govern espanyol justifica la urgència del Reial Decret perquè els darrers esdeveniments en el Tribunal Suprem han generat una situació d’inseguretat jurídica que calia esclarir. Afirma que el legislador ha de fixar amb claredat una normativa que garanteixi els drets dels consumidors i acabi amb la paralització del mercat hipotecari.

En el títol tercer defensa la constitucionalitat del Reial Decret. En concret es modifica l’article 29 que ara estableix que el subjecte passiu en les hipoteques serà el prestador, és a dir, el banc.

En l’apartat d’exempcions, la banca no haurà de pagar l’impost quan el client sigui l’Estat, partits polítics amb representació parlamentaria, l’església i entitats sense ànim de lucre. Són col·lectius que abans tampoc ho pagaven.

També s’afegeix una disposició final a la llei d’impost de societats per evitar que els bancs es puguin deduir fiscalment l’impost de les hipoteques.

09/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris