X

Vídeo | L’espectacle lumínic de la rosassa major de la Seu

11/11/2018

Vídeo %7C L’espectacle lumínic de la rosassa major de la Seu

Foto: Efe / Cati Cladera

2.200 persones han omplit avui diumenge la nau central de la Catedral de Mallorca per viure un any més la festa de la Llum, per Sant Martí. L’organització enguany ha volgut recalcar que no es forma cap vuit i que aquesta expressió tergiversa l’esdeveniment. La projecció lumínica de la rosassa major es reprodueix icònicament cada any l’11 de novembre (l’11 de l’11) i el 2 de febrer (el 2 del 2). La conjunció circumstancial d’un seguit de fets no planificats, dona com a resultat aquest fenomen singular.

La llum del sol naixent travessa els 13 metres de diàmetre de la rosassa major i a les 8.30 hores arriba la projecció cromàtica a la paret de davant, davall la rosassa oposada, a la de la façana principal, de manera que, durant un curt període de temps, es poden contemplar dues rosasses tangencials: una de vidre i l’altra de llum. Des de Catedral de Mallorca han volgut revitalitzar la seva denominació històrica perquè es deixi d’anomenar l’espectacle del vuit.

Les persones que hi han assistit han quedat encisades pel singular fenomen que el fa possible: l’orientació de la Seu, 120 graus sud-est o la finalització del programa d’instal·lació de vitralls a tots els finestrals i òculs disponibles.

Durant tot l’any, a l’interior de la Catedral es poden contemplar altres episodis de llum seguint la rotació solar i la seva difusió policroma projectada sobre l’estructura arquitectònica i els elements mobles del patrimoni catedralici.

11/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris