X

Activats a Calvià els 44 projectes paralitzats durant la suspensió de llicències del PGOU

Els promotors senten que els han fet perdre un any per no res

11/11/2018

Activats a Calvià els 44 projectes paralitzats durant la suspensió de llicències del PGOU

L’Ajuntament de Calvià ha rebut 44 projectes durant l’any que ha aplicat la suspensió de llicències en el litoral saturat i en el sòl d’especial protecció, mentre s’intentava aprovar inicialment la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana. Un fet que no ha assolit l’equip de govern i ha aixecat la moratòria.

Peguera, Palmanova, Magaluf i Santa Ponça són els nuclis de Calvià més afectats el darrer any per la congelació de llicències d’obra, a causa de la revisió del Pla General. 44 propostes que des de l’octubre de 2017 han estat suspeses cautelarment.

Es tracta de 7 reformes i ampliacions d’establiments hotelers, 13 habitatges unifamiliars, i la resta, ampliacions de piscines i porxades en zones de costa saturades i en sòl d’especial protecció. Com que no han aconseguit en aquest temps ni tan sols l’aprovació inicial, no es pot prorrogar un any més i s’ha desactivat la paralització.

Arquitectes amb clients afectats asseguren que la inseguretat jurídica cap al gran inversor ha fet que caiguessin projectes. Els promotors en la mateixa línia, senten que els han fet perdre un any, ja que el consistori no ha aconseguit l’objectiu marcat.

La tramitació del PGOU calvianer s’ha encallat en topar amb el Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics del Consell de Mallorca, perquè no quadra amb el que marca l’avanç. Deixa enlaire, un dels acords d’investidura firmats el 2015 entre PSOE, Sí se Puede Calvià i la coalició Més i Esquerra Unida.

 

11/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris