X

Problemes d’okupes als edificis inacabats de Sant Josep

En alguns casos és molt complicat que l'Ajuntament arribi a demolir-los

12/11/2018

Problemes d’okupes als edificis inacabats de Sant Josep

A Eivissa, diversos edificis inacabats causen un important impacte visual i problemes d’okupes a zones de costa i al Parc Natural de Ses Salines. El problema és que en alguns casos és pràcticament impossible demolir-los.

El que havia de ser un hotel de 5 estrelles a la vora de la mar a Punta Xinxó, a Cala de Bou és, des de fa més de deu anys, un edifici inacabat amb okupes a dins. Els vesins denuncien que és perillós. Les obres estan aturades des de l’any 2007. Fa dos anys, l’Ajuntament de Sant Josep va iniciar un expedient per caducar la llicència. La promotora va al·legar manca de finançament per continuar l’obra.  Ara es reiniciarà la caducitat. Això no implica que s’esbuqui l’edifici, simplement els propietaris han de reiniciar els tràmits per demanar una altra llicència.

Més complicada és la situació d’un altre edifici situat enmig d’un bosc prop de Cala Bassa. L’estructura, fora d’ordenació, existeix des de fa més de 40 anys. L’Ajuntament no la pot demolir, tret que la compri, perquè no va iniciar expedient en el seu dia.

Fa una dècada que l’Ajuntament de Sant Josep intenta comprar l’antic delfinari de ses Salines, també amb problema d’okupes, per enderrocar-lo. Costaria entre 200 i 400.000 euros. L’Ajuntament ho vol fer a través d’un a oferta de compra pública que encara no té data.

12/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris