X

El Consell de Menorca completa l’adquisició pública del poblat de Trepucó

Una operació de 222.385,70 euros per fer-se amb la única finca privada del poblat

13/11/2018

El Consell de Menorca completa l’adquisició pública del poblat de Trepucó

El Consell de Menorca compra la darrera finca privada del jaciment de Trepucó. Una operació de 222.385,70 euros. Amb aquesta adquisició, tot el poblat passa a ser de propietat pública, i estarà en mans de l’administració insular i l’Ajuntament de Maó.

Trepucó és un dels jaciments arqueològics més importants del llevant de Menorca. Fa anys que el Consell considerava oportú fer-se amb tota la propietat dels terrenys afectats. Ara, gràcies al superàvit de l’any passat, s’inverteix per fer-ho possible. Es tracta de 13.500 metres quadrats, i la finca envolta la part més monumental i conté importants restes arqueològiques com són un altre talaiot.

L’acord amb la propietat és total i tan sols falta l’aval del ple insular del pròxim dilluns. És la segona adquisició d’aquestes característiques que es fa, després de la de Son Catlar. El conseller de Cultura i Patrimoni, Miquel Àngel Maria, destaca que un dels avantatges que representa que aquests monuments siguin de propietat pública és la gestió directa.

Respecte de les intencions de futur, el conseller avança que en aquest mandat no s’adquirirà cap altra jaciment ni finca. No obstant, considera necessari continuar apostant per aquesta política en el futur.

A més de Trepucó i Son Catlar, el Consell també és propietari de la  Torre d’en Galmés, Montefí, i el cap costaner de la necròpolis de Cala Morell.

13/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris