X

Protesta de la classe judicial per la manca de recursos econòmics i tècnics de l’Administració

Secretaris judicials i advocats d'ofici reclamen millores salarials

13/11/2018

Protesta de la classe judicial per la manca de recursos econòmics i tècnics de l’Administració

Els secretaris judicials han aturat de fer feina avui entre les 10 del dematí i les 12 del migdia. L’aturada ha estat secundada per la meitat dels professionals que han reclamat una millora salarial i la modernització de la Justícia. Denuncien que l’augment de les seves competències no s’ha vist compensat amb una revisió del sou. Recorden que s’ocupen del 70% de les activitats que es gestionen dins els jutjats.

Qui també reclama un augment de les seves retribucions són els advocats d’ofici. Avui s’han concentrat arreu de les illes. Es queixen que cobren una mitjana de 150 euros per expedient i diuen que la pujada de salaris anunciada per justícia de devers un 20% no és suficient. També reclamen que el Ministeri els pagui els sous, ja que no cobren des de juliol.

A la concentració d’Eivissa, a més de demanar l’abonament urgent dels salaris pendents, els advocats han exigit que s’acabi amb la desigualtat territorial que, en el seu cas, suposa anar a exercir fins a Formentera.

I en el cas dels advocats de Menorca, exigeixen cobrar les guàrdies per violència de gènere. Els lletrats d’aquesta illa només són remunerats si actuen en la defensa d’una dona agredida però, si tan sols és una guàrdia, no cobren res.

13/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris